Ravintolisien Lisääminen Ruokavalioon ja Harjoitteluun

Ravintolisät Ruokavalioon

Suurimmalla osalla meistä on mielessä erityiset tavoitteet kunto-ohjelman suhteen. Teemme kovasti töitä saavuttaaksemme nämä tulokset päivästä päivään, mutta joskus kehomme saattaa tarvita ylimääräisen työntövoiman päästäksesi yli tämän kyhmyn. Monet ihmiset kyseenalaistavat lisäravinteiden lisäämisen tärkeyden terveelliseen ruokavalioon ja harjoittelurutiiniin, samoin kuin heidän pitäisi.

Koska hyllyillä on nykyään niin paljon erilaisia ​​lisäravinteita, on vaikea tietää, mitkä todella auttavat sinua saavuttamaan halutut tulokset. Vaikka olen samaa mieltä siitä, että joitain lisäravinteita ei ehkä tarvitse sisällyttää ohjelmaan, toiset voivat olla hyödyllisiä monille ihmisille riippumatta heidän kuntotavoitteistaan.

Ei korvaa asianmukaista ravintoa

Ennen kuin menen pidemmälle, haluan huomata, että lisäravinteet ovat yksinkertaisesti lisä ruokavalioon ja liikuntajärjestelmään. Niiden ei ole tarkoitus korvata tasapainoista täysravintoista ruokavaliota; ne on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä.

Suurin osa tarvitsemistamme ravintoaineista on jo omassa kehossamme tuotettu jossain määrin, samoin kuin päivittäisissä ruokissamme. Joitakin välttämättömiä ravintoaineita, kuten proteiini, kreatiini ja haaraketjuiset aminohapot (BCAA: t), syntyvät luonnollisesti kehossa ja niitä löytyy lihavalmisteista, mukaan lukien (mutta ei rajoittuen) punainen liha, kala ja jauhettu kalkkuna. Nämä määrät ovat vain riittävän suuria päivittäisen toiminnan tukemiseksi, mutta niitä ei välttämättä tuoteta riittävän suurina määrinä fyysisen kehon dramaattisten parannusten tukemiseksi. Jos haluat viedä ruumiinrakenne seuraavalle tasolle, lisäravinteet saattavat olla juuri sitä mitä tarvitset.

Mitä ravintolisiä minun pitäisi käyttää?

Tässä on viisi parasta täydennysosaa (mielestäni ja monien huippuammattilaisten mielestä), jotka voit lisätä liikunta- ja ruokavalio-ohjelmaasi.

  • Haaraketjuiset aminohapot (BCAA: t): BCAA: t ovat välttämättömiä ravintoaineita, jotka auttavat kehoa hidastamaan proteiinien ja lihasten hajoamista, mikä voi auttaa estämään lihasten väsymistä voimakkaiden harjoitusten aikana. Se toimii stimuloimalla proteiinin muodostumista lihaksissa, mikä puolestaan ​​auttaa estämään lihasten hajoamisen. En suosittele BCAA: n käyttöä yrittäessä saada lihasten hypertrofiaa (tai kokoa), koska lihasten hajoaminen on välttämätöntä lihasten kasvulle. Kokeile sen sijaan ennen harjoittelua tai kofeiinia sisältävää juomaa ennen harjoittelua saadaksesi lisää energiaa.
  • Kreatiini: Kreatiini on orgaaninen happo, jota tuotetaan maksassa ja joka auttaa toimittamaan energiaa soluille kaikkialla kehossa (erityisesti lihassoluissa). Ihmiset ottavat kreatiinia, koska se antaa kehon tuottaa enemmän energiaa, ja enemmän energiaa ihminen pystyy lisäämään harjoittelunsa intensiteettiä. Monet urheilijat käyttävät kreatiinia parantamaan yleistä suorituskykyään. Se auttaa myös nopeuttamaan lihasten palautumista intensiivisen harjoittelun jälkeen.
  • Proteiini: Lihaksesi tarvitsevat proteiinia kasvaa ja toipuvat liikunnan aiheuttamasta lihasten hajoamisesta. Voit saada ruokavaliosta runsaasti proteiinia; proteiinipirtelöt ovat kuitenkin yleensä vähemmän kaloreita kuin runsasproteiininen ateria. Ne ovat myös kannettavia ja helpompia kuljettaa koko ruokaruokaa (tässä on joitain ideoita oman tekemiseen). Kaksi laajalti käytettyä proteiinia ovat hera ja kaseiini. Hera on nopeasti sulava proteiini, joka auttaa lihasten palautumista ja lihasten kasvua. Kaseiini on hitaasti sulava proteiini, joka luo pidempään lihaksia rakentavia ravinteita. Monet asiantuntijat suosittelevat näiden kahden proteiinin sekoitusta aminohappojen vapautumisen varmistamiseksi veressä mahdollisimman pitkään, mikä auttaa vähärasvaisen lihaksen kasvussa ja kehon rasvan vähenemisessä.
  • Monivitamiinit: Monivitamiinit ovat välttämättömiä kehon jokapäiväisen toiminnan tukemiseksi. Kehosi tarvitsee erilaisia ​​monimutkaisia ​​ravinteita optimaalisen tehokkuuden ja suorituskyvyn saavuttamiseksi. Korkean potenssin monivitamiini voi varmistaa, että kehosi saa tärkeitä ravintoaineita tukemaan tuhansia metabolisia reaktioita. Tässä on lisätietoja monivitamiinin merkityksestä terveydelle ja kuntoilutavoitteille, mukaan lukien luettelo välttämättömistä vitamiineista ja kivennäisaineista.
  • Kalaöljy: Kalaöljytabletit ovat tehokkain tapa saada puhtain ja väkevin annos Omega-3-ruokavalioon. Omega-3: n on osoitettu parantavan verenkiertoa, mikä puolestaan ​​antaa ravintoaineiden, kuten proteiinin ja hiilihydraattien, tavoittaa lihakset. Omega-3: t auttavat myös maksimoimaan aineenvaihdunnan nopeuden, mikä puolestaan ​​auttaa rasvan menetystä.


Ravintolisillä voi olla monia terveysvaikutuksia sekä monia suorituskykyyn liittyviä etuja. Jos et ole kiinnostunut lisäravinteiden ottamisesta potentiaalisten suorituskyvyn parannusten vuoksi, sinun tulisi ainakin ottaa lisäravinteita, kuten monivitamiinit ja kalaöljytabletit yleisen terveytesi kannalta. Ne voivat olla helppo lisä ruokavalioon ja liikuntaohjelmaan, jolla voi olla valtavia vaikutuksia yleiseen terveyteesi. Lisää täydennyksiä tarpeen mukaan suoritettuasi tarveanalyysin ja toteuta yksi kerrallaan. Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai huolenaiheita urheiluravinteista, ole hyvä ja kysy terveydenhoidon asiantuntijalta.

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: