Maatalouden Innovaatiomuutokset

maatalous

Vuosien varrella maatalous on ottanut toisenlaisen ja innovatiivisen käänteen, toisin kuin esi-isiemme aika jolloin kaikki tehtiin mekaanisesti ja oli niin paljon työtä mikä kaiken kaikkiaan tuotti vähemmän tuloksia. Vanhat maatalouden käytännöt sekä maataloudessa että kotieläintuotannossa auttoivat esi-isiämme noina aikoina, mutta nykyaikaisia ​​ja teknologisia laitteita käytetään samaan tarkoitukseen paremmalla ja upeammalla tuloksella, voisi katsoa taaksepäin ja sanoa, että tekniikan kehitys on parasta mitä ihmiskunnalle on tapahtunut.

Seuraavat alueet ovat kokeneet innovaatiomuutoksen maataloudessa:

  • Työvoima ja koneellistaminen: Traktoreiden, karjatilojen, automaattisten syöttölaitteiden ja muiden koneellisten laitteiden käyttö on parantanut viljelijöiden viljelykasvien kasvattamista ja karjanhoitoa. Näiden tekniikoiden avulla viljelijät tuottavat enemmän satoja vähemmällä työvoimalla.
  • Viljelysairaus tai tuholaistorjunta / torjunta: Viljelijät ja tutkijat ovat käyttäneet satojen parantamiseen niin monia tekniikoita, että nykyään voidaan nähdä, että kasvinjalostajat käyttävät nykyään perinteisen ja nykyaikaisen jalostustavan tai tekniikan yhdistelmää sadonkorjuun parantamiseksi. Hyvä esimerkki on, että geenitekniikan tekniikkaa voidaan käyttää viljelykasvien suojaamiseen sairauksilta, hyönteisiltä ja muilta viljelykasveille vahingoittamatta kasvien satoa.
  • Parempi erikoistuminen: Teknologian kehitys on auttanut viljelijöitä keskittymään yhteen maataloustuotteeseen, esimerkiksi erikoistumisen vuoksi viljelijä voi hankkia laitteita, kuten traktoreita, muita tiloja, osaamista ja taitoja, joita tarvitaan keskittymiseen valittuun viljelytuotteeseen tai eläin ja saada enemmän satoa tai kokea kasvua valitulla alueella.
  • Biotekniikka: Teknologian käytöstä johtuen elävän organismin manipulointi on nyt helpompaa ihmisen elämänlaadun parantamiseksi kasvu- ja eläintuotannon edistymisen avulla. Tutkijat voivat myös muokata siemeniä estääkseen sääolojen ankaran vaikutuksen, joka uhkaa maataloustuotteita.
  • Parannettu karja ja jalostus: Vuosien varrella sato- ja eläinrotu ei ole lisääntynyt vähäisillä ympäristövaikutuksilla. Maataloustekniikan kehityksen takia eläingenetiikka pyrkii nyt tunnistamaan elementit, jotka voivat parantaa eläinten kasvua, terveyttä ja käyttää myös ravinteita. Esimerkiksi lihakarjan ja sikoja kasvattavien viljelijöiden on nyt yleisesti ostettava olkia uroseläimiltä, ​​joilla on ylivoimainen genetiikka, ja he käyttävät myös keinosiemennystä muissa naaraiden kasvatuksessa. Alkionsiirto on nyt lihakarjan teollisuudessa hyvin tunnettu käytäntö.

Teollisen vallankumouksen nousu vei meidät menneisyydestä nykypäivään 1700-luvulla, jossa parannetaan karjanhoitoa, maaperän täydennystä jne.

Nykyään on levinnyt lannoitteita, koneita ja tuholaistorjuntatekniikkaa, joka on kasautunut väestönkasvusta huolimatta. Tämän uuden kehityksen myötä maataloustuotteiden määrä on ollut suuri sadonkorjuussa ja auttaa myös massiivisessa elintarviketuotannossa, joka on paitsi edullinen myös kaikkien saatavilla useimmissa maissa.

Maatalouden maailmassa on todellakin käännekohta, koska tekniikka tekee asioista yhä helpompia ja nopeampia, jolloin elintarviketuotanto ja eläinten kasvatus eivät jää pois.

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: