
Talotekniikka keskittyy älykkääseen rakentamiseen. Todellisia älykkäitä rakennuksia ohjataan älykkäillä rakennusjärjestelmillä, jotka pystyvät tekemään ennakoivia ja automatisoituja päätöksiä, jotka parantavat asukkaiden kokemuksia.
Täysin integroitu taloteknologiasuunnittelu on välttämätöntä hankesuunnittelun ja rakennusvaiheiden kannalta, jotta älykkäät talotekniikat ja niiden käyttöönotto voidaan koordinoida, validoida ja ymmärtää ennen tarjousten tekemistä, rakentamista, huomattavaa valmistumista ja käyttöastetta.
Kuinka monta kertaa olet keskustellut siitä, kuinka kuuma tai kylmä toimistosi oli ollut viime kuukausien aikana? Monet toimistotyöntekijät olisivat yhtä mieltä siitä, että suurin taistelu liikerakennuksissa on taistelu termostaatista. Ihmisillä ei ole vain erilaisia toleransseja kuumalle ja kylmälle, mutta rakennusten eri osissa on erilaiset lämpötila-alueet riippuen auringonvalosta, varjosta sekä rakennuksen lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmän (HVAC) iästä ja tehokkuudesta. Vaikka LVI-järjestelmä on huippukunnossa, tasaisen lämpötilan ylläpitäminen rakennuksessa on edelleen haaste.
Älykäs rakentaminen ja automaatio tekevät rakennuksen lämmityksen ja jäähdytyksen manuaalisesta hallinnasta menneisyyden, ja liikekiinteistöjen tämän tekniikan omaksuminen muokkaa talonhallinnan tulevaisuutta.
Kuinka älykäs talotekniikka muokkaa kiinteistöjen tulevaisuutta
Yhdistetyt verkot mahdollistavat älykkäiden rakennusten tehokkuuden parantamalla rakennuksen suorituskykyä, toiminnallisuutta ja ympäristön kestävyyttä. Älyteknologiaa hyödyntävät rakennukset yhdistetyssä verkkoalustassa mahdollistavat kaikkien rakennukselle ja asukkaille palvelujen tarjoavien järjestelmien ja laitteiden integroinnin, automatisoinnin ja optimoinnin sekä kaikkien verkon kautta kuljetettavien talojärjestelmien etävalvonnan ja -hallinnan. Taloteknikka-alan yritykset käyttävät tätä lähestymistapaa erilaisissa projekteissa, jossa sulautunut, IP-pohjainen älykäs rakennusverkko on uuden laitoksen keskeinen digitaalisen viestinnän selkäranka. Verkkojärjestelmät kuljettavat kaiken IP-pohjaisen älyrakennusten järjestelmäliikenteen yhden yhteisen suojatun ja suojatun infrastruktuurin kautta.
Yhdistettyä verkkolähestymistapaa käytetään myös monissa uudiskohteissa, joissa asetetaan näiden järjestelmien trendin korkean teollisuudenalalle. Näissä monikäyttöisissä kerrostaloissa yhdistetty verkko antaa operaattoreille mahdollisuuden integroida, automatisoida ja optimoida kaikki älykkäät järjestelmät ja laitteet, jotka tarjoavat palveluja rakennukselle ja sen asukkaille. Nämä talotekniikkajärjestelmät mahdollistavat talojärjestelmien kauko-ohjauksen ja valvonnan yritysluokitellussa suojatussa verkossa.
Julkiset rakennukset, toimistokompleksit, lentokentät, kauppakeskukset: Valvonta-, turvallisuus-, valvonta-, sääntely- ja optimointijärjestelmien suunnittelu on tärkeä osa rakennuksen toimintaa tehokkaalla ja resursseja säästävällä tavalla. Hyödynnä talotekniikkaratkaisuja, jotta voit hyödyntää tehokkaiden kiinteistöautomaatioiden suunnitteluprosessien edut.
Talotekniikan tulevaisuus
Tulevaisuuden kaupungit tarjoavat laajan valikoiman ”älykkäitä tekniikoita” – verkottunutta tekniikkaa, joka hallitsee liikenteen, ilman ja veden laatua. Energiapäällikön mukaan älykkäiden kaupunkien määrän odotetaan kasvavan kaikkialla maailmassa, mikä johtuu osittain väestökehityksestä, joka osoittaa, että useammat ihmiset lähtevät maaseudulta kaupunkialueille. Euroopan ja Pohjois-Amerikan odotetaan muodostavan noin puolet maailman älykkäistä kaupungeista seuraavien 10 vuoden aikana.
Mutta kaupunkien muuttaminen älykaupungeiksi alkaa älykkäistä rakennuksista. Rakennukset kuluttavat keskimäärin noin 30% maailman energiasta. Energianhallinnan parantaminen näissä rakennuksissa vie paljon kohti energiansäästöä ja säästää rahaa koko planeetalla. LVI-järjestelmiä voidaan päivittää havaitsemaan ajan, lämpötilan ja ympäristön muutokset ja vastaamaan vastaavasti. Mutta se on vasta alkua.
Tunnistusteknologiaan perustuva automaatio
Älykäs rakennus käyttää tekniikoiden yhdistelmää talonhallinnan automatisointiin. Ensinnäkin ohjelmisto hallitsee rakennuksen toiminnan eri muuttujia, mukaan lukien lämpötila ja valaistus. Toiseksi antureita käytetään muutosten havaitsemiseen, kuten huoneen lämpötilan tai liikkeen nousu ja lasku, ja syöttämään nämä tiedot ohjelmistoon. Kun anturit on sijoitettu koko rakennukseen, rakennuksen hallintajärjestelmä voi kohdistaa lämpötilan ja valaistuksen muutokset vain säätämistä edellyttäviin huoneisiin. Rakennustietoja seurataan ajan myötä, jotta ohjelmisto voi säätää muutoksensa vastaamaan käyttöastetta tai kausivaihteluja.
Talonhoitajat voivat myös käyttää tätä tekniikkaa valaistuksensa hallintaan. Suurissa rakennuksissa on monia huoneita ja osioita, jotka pysyvät tyhjinä – jopa päivällä. Automaattinen järjestelmä tunnistaa rakennuksen tyhjät osat ja sammuttaa valot näissä huoneissa. Samoin nämä järjestelmät voivat tehdä samat lämpötilan säädöt, jotta tilojen ylläpitäjät eivät tuhlaa energian lämmitystä tai jäähdyttävät rakennustensa tyhjiä osia.
Järjestelmät voidaan ohjelmoida jopa ottamaan huomioon henkilökohtainen valaistus tai lämpötila-asetukset, mikä auttaa välttämään toimistotyöntekijöiden väitteitä toimiston lämpötilasta.
Älykäs rakennustekniikka on täällä ja nyt
Talon automaatioteknologia on kärjessä, mutta se ei ole aivan uutta. Vuosikymmen sitten älykkään rakennuksen kohdalla keskityttiin LVI:hen, yksittäisiin rakennuksiin ja ratkaisuihin, jotka alensivat käyttökustannuksia. Mutta arvo on nyt kasvanut, osittain esineiden internetiin vaikuttavan anturiteknologian kehityksen ansiosta. Verkottuneiden laitteiden ja tehokkaan analyysin avulla, jota voidaan käyttää tehokkuuden parantamiseen, rakennustekniikka on avannut oven uusille mahdollisuuksille sekä kestävyyden että säästöjen kannalta.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.