Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Raahe on Mukava Kaupunki Luonnon Keskellä

Vaikka Raahe on suhteellisen pieni, sillä on paljon tarjottavaa niin asukkaille kuin matkailijoillekin. Raahessa on kiehtova vanhakaupunki, merkittävä terästeollisuus ja viehättävä merenranta. Sillä on myös vahva kulttuuriperintö. Ihmiset kutsuvat tätä kaupunkia usein ”merituulien kaupungiksi”.

Raahessa on tällä hetkellä noin 25 000 asukasta. Raahen paikalliset työmarkkinat laajenevat nopeasti useiden merkittävien projektien ansiosta. Kaupungissa on myös poikkeuksellisen alhainen työttömyysaste. Se on turvallinen, ihmisläheinen yhteisö, joka asettaa ihmiset kaiken muun edelle. Se asettaa etusijalle myös huomisen aikuiset ja se tarkoittaa nuoria ja kirkassilmäisiä lapsia. Raahessa on rakenteilla myös monia upouusia oppilaitoksia.

Raahe sijaitsee kätevällä paikalla valtatie 8:n varrella ja on siksi matkailijoiden helposti saavutettavissa. Kaupunki ei ole edes 100 kilometrin päässä Oulusta. Kuuluisalla Raahen saaristolla on etuoikeus olla alueen rakastetuimpia ulkoilukohteita virkistäytymiseen ja rentoutumiseen.

Jos olet kiinnostunut historiasta ja kulttuurista, et halua jättää väliin vierailua aiemmin mainittuun vanhaankaupunkiin. Alue on historiallisten rakenteiden turvasatama. Se koostuu itse asiassa yli 300:sta eksoottisesta puurakennuksesta. Uusklassisten rakenteiden fanit viettävät usein tuntikausia yksinkertaisesti tutkien vanhankaupungin ja yleensä Raahen ihmeitä.

Harvat suomalaiset puukaupungit pystyvät kilpailemaan Raahen vanhankaupungin kauneuden kanssa. Se on uusklassismin pyhäkkö Sovion, Hedmanssonin, Friemanin, Montinin, Fontell- ja Langin talojen ansiosta. Myhrbergin puisto on myös toinen huomionarvoinen paikka kaupungissa. Tämä puisto esittelee erityisesti Sovelius-taloa.

Mikään muu asunto kaupungissa ei ole vanhempi kuin Sovelius-talo. Se rakennettiin jo 1780-luvulla ja toimii tällä hetkellä koulutusmuseona. Jos haluat tutustua jugendkonsepteihin, sinun kannattaa varata aikaa tutustuaksesi tämän museon pohjakerrokseen.

Raahessa ei ole pulaa jännittävistä ja ikimuistoisista nähtävyyksistä vierailijoille, jotka haluavat oppia tuntemaan kaupungin syvällisesti. Ihmiset voivat valita yhteensä viiden yhtä kiehtovan ja kattavan museon välillä. Näitä museoita ovat vanha apteekki, Ojalan museo, Saloisten museo, Sovelius-talo ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Raahen museo.

Jos olet kiinnostunut nauttimaan alueen tapahtumista, voit valita lukuisten paikallisten tapahtumien välillä. Pekan päivät, Brahe Classica, Jazz on the Beach -festivaali ja Raahen musiikkiviikko ovat kaikki esimerkkejä tapahtumista, jotka houkuttelevat vierailijoita ympäri seudun. Uusimmat Raahen tapahtumat löytyvät täältä.

Sen perusti kreivi Per Brahe nuorempi 1600-luvulla. Kreivi Per Brahe nuorempi oli tuolloin maan kenraalikuvernööri. Vaikka kaupunki on ollut olemassa jo satoja vuosia, siitä on tullut nykyaikainen keskus monista syistä. Sen terästeollisuus on vahva. Se on myös täynnä kaikenlaisia tietotekniikkayrityksiä.

Kaupunki koki katastrofaalisen luonnonkatastrofin vuonna 1810. Silloin valtava tulipalo tuhosi kaupungin olennaisesti. Se rakennettiin uudelleen jonkin ajan kuluttua renessanssiajan asemakaavan avulla. Edellä mainitussa vanhassakaupungissa on yhteensä 240 takarakennetta ja 152 asuntoa. Siitä huolimatta se ei itse asiassa ole ulkoilmamuseo missään termin merkityksessä.

Josef Stenback on arvostettu arkkitehti, joka suunnitteli kaksi erilaista kirkkoa kaupunkiin. Näiden kirkkojen rakennustyöt valmistuivat vuonna 1912. Eero Jarnefelt maalasi Heräämisen toivon jo 1920-luvulla. Jos haluat oppia kaiken keskiaikaisista pyhimyksistä ja vastaavista aiheista, sinun kannattaa varata aikaa arvioidaksesi kaupungin kirkkovaihtoehtoja. Muista vierailla myös kellotornissa. Tämä rakennelma on ollut kaupungin horisontissa jo 1870-luvulta lähtien.

Jos taas rakastat matkamuisto- ja omalaatuisten esineiden ostamista yleensä, kannattaa harkita vakavasti vierailemista kaupungissa lokakuun aikana. Silloinhan kuitenkin järjestetään vuotuiset syysmarkkinat.

Kommentointi on suljettu.

Start a Blog at WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: